باور غلط در مورد شیر
⭕️باور نادرست در مورد سالم سازی شیر با جوشاندن ۱۰ تا ۲۰ دقیقهای
🔺پس از ۱۰ دقیقه جوشاندن شیر خام ۴۰ درصد کلسیم آن ته نشین میشود، ۳۰ درصد بافت پروتیین بر اثر همان حرارت ۱۰ دقیقهای میشکند که در این صورت، اسیدهای آمینه آن آسیب میبیند و پیوندهای (باندهای) اسیدهای آمینه شکسته شده و گروههای آمین رها میشود. بر اثر ترکیب گروههای آمین با ازت پروتیین، ماده سرطانزای «نیتروزامین» تشکیل میشود. ۵۰ تا ۹۰ درصد ویتامینهای محلول در آب مثل ویتامینهای گروه B که نقش بسیار اساسی در تعادل فعالیتهای عصبی بدن دارند، بر اثر همین مدت حرارت از بین میروند.
🔺غلظت چربی افزایش مییابد که به همین دلیل هم شیر خوشمزهتر به نظر میآید؛ البته بسیار هم مضر است، زیرا چربی شیر خام، حداکثر سه و نیم تا چهار درصد است، این میزان بعد از جوشاندن و تبخیر آب به ۷ تا ۱۰ درصد میرسد که از نظر چربی حیوانی بسیار بالاست و مصرف این گونه چربیها موجب بروز ناراحتیهای قلبی، گرفتی عروق و سکتههای قلبی میشود. این گونه شیرها بیشتر مواقع بوی محیط دامداری را دارا هستند و متاسفانه برخی مردم فکر میکنند که این شیر، چون بوی گاو و گوسفند میدهد، طبیعی است.
🔺بهتر است از شیرهای پاستوریزه و استریلیزه نیم چرب استفاده کنید و نه شیر خام و برای هضم بهتر شیر و بهره گیری بیشتر از خواص آن نیز شیر را ولرم میل کنید نه سرد. اگر اصرار به مصرف شیر خام دارید، آن را تا مرحله جوش گرم کنید، وقتی به مرحله جوش رسید و شروع به سربستن کرد، ضمن هم زدن بسیار آرام، بگذارید که یک تا سه دقیقه بجوشد و سپس شعله اجاق را خاموش کنید. همین زمان برای سالم سازی شیر از میکروبهای مضر و ایمن سازی آن کافی است. جوشاندن بیشتر یعنی تخریب ارزش غذایی و دوایی شیر و سمی کردن آن است.
⭕️فروشندگان لبنیات سنتی توصیه میکنند که برای بی خطر شدن شیر خام و از بین رفتن تمام میکروبها و آلودگیهای باکتریایی آن، شیر خام را ۲۰ دقیقه بجوشانید. دقت کنید۲۰ دقیقه جوشاندن شیر در منزل بسیار مضر هست، زیرا:
✅یک سوم آب شیر پس از ۲۰ دقیقه جوشاندن بخار میشود.
✅املاح و مواد معدنی در آن باقی میماند.
✅شیر گاو ۶ برابر نیاز ما فسفر دارد و درصد نمکش بسیار بالا است.
✅این شیر وقتی غلیظ شود، مضرتر میشود.
✅به ویژه زیاد شدن املاح معدنی شیر جوشانده، تعادل ترکیبات آن را بر هم زده و میتواند به کلیههای کودکان فشار آورده و در صورت استمرار مصرف، تا حد از کار انداختن کلیهها خطرساز باشد.
دامداران گناباد
عصر گناباد
@asregonabad97
وب سایت
http://asregonabad.ir
@paigahkabarasre
https://eitaa.com/gonabad97