دل نوشته…
اتچ بات, [۰۷.۰۹.۲۰ ۱۲:۵۰]
☑️در ایام برگزاری کنگره ملی خواجه اختیار منشی گنابادی توسط دوست فاضل و محققم جناب آقای محمدرضامیرزاده از وجود مرقعی مطلا از خواجه اختیار منشی گنابادی در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد مطلع شدم . در آن ایام دو بار برای کپی برداری از این مرقع اقدام شد اما آثاری که به دستم میرسید به لحاظ انعکاس نور در برگه های طلا راضی کننده نبود. در اردیبهشت سال 1399 توفیق دست داد تا با همراهی استاد علی اکبر اسماعیلی در ادامه ساخت فیلم مستند خواجه اختیار منشی به مشهد رفتیم و ضمن تصویربرداری برگه هایی از کتاب را کپی برداری کردیم. تعدادی از این برگ ها را برای اولین بار در ایران به اشتراک گذاشتم. از سویی مدت هاست که درخواست ثبت ملی این اثر را تقدیم اداره کل میراث خراسان کرده بودم. تنها می بایست دانشگاه فردوسی مشهد موافقت نماید تا این اثر از کتابخانه خارج و به موزه دانشگاه منتقل شود. در جریان همین سفر دیداری داشتم با دکتر ساکت مدیریت محترم موزه دانشگاه فردوسی. فضل و علاقمندی این مرد بزرگ به میراث گرانسنگ ایران عزیز و همکاری مدیریت کتابخانه دانشکده الهیات با همراهی خوب مجموعه اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی ، خصوصا مدیر کل محترم، جناب طغرایی عزیز و دوست خوب گنابادی ام جناب پهلوان سبب شد به زودی پرونده این مرقع تکمیل و برای تایید نهایی به وزارت میراث فرهنگی ارسال شود. ثبت ملی این اثر در وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری کام هنرمندان ما را شیرین نمود.
☑️این اثر فاخر نسخه ایست در 18 برگ به اندازه 29*19 سانت در کتابخانه الهیات دانشگاه فردوسی مشهد . هر صفحه دارای 5 سطر 17*8 است .خطوط با طلا و سفید آب و مرکب نوشته شده و میان سطور طلا اندازی گردیده است . در یکی دو سال اخیر طلیعه ی نوزایی و زنده شدن این خط در میان هنرمندان خوشنویس کشور پدیدار گشته است . خوشنویسان در گوشه گوشه کشور هستند که به نوشتن و آموزش خط تعلیق پرداخته اند . بی شک به دلیل انعطاف و اشکال بصری زیبا این خط توان زایش دوباره را پیدا خواهد نمود . اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گناباد مفتخر است که در راه معرفی خواجه اختیار و خط تعلیق با اجرای کنگره ملی خواجه اختیار منشی اولین گام را در سال 1397 برداشته و در واقع اولین نمایشگاه خط تعلیق در تاریخ خوشنویسی ایران در زادگاه خواجه اختیار منشی را بر پا کرده است .
☑️خط تعلیق یک گونه از خوشنویسی ایران است که در سده های اولیه هجری رایج بوده و بیشتر اسناد دولتی را به آن می نگاشته اند. این خط به لحاظ خوانش خطی مغلق است . خوانش آثار خواجه اختیار منشی گنابادی توسط استاد امین سلطانخواه برای اولین بار در حال تدوین است.
☑️از دیگر برنامه های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گناباد برای احیای خط تعلیق ساخت فیلم مستند خط تعلیق است. ساخت این فیلم یک سال است که در حال ساخت است.
عصر گناباد
@asregonabad97
وب سایت
http://asregonabad.ir
@paigahkabarasre
https://eitaa.com/gonabad97