هنر صنایع دستی در گناباد

امتیاز به این post

‍ 🔴 ” اقتصاد ” در میان عوامل مهم و تاثیر گذار در زندگی اجتماعی بشر به عنوان یکی از مهمترین مسائل زندگی مطرح می شود . اهمیت اقتصاد به گونه ای است که حتی می توان آن را مهم تر از امنیت سیاسی و نظامی در نظر گرفت . مدیریت منابع و قواعد و قوانین رونق تولید و کار به مرور ” علم اقتصاد ” را به وجود آورده است .

🔴 اگرچه رشد متوازن و پایدار جوامع بر پایه فرهنگ و اقتصاد می تواند دستاوردهای بزرگی را در راه پیشبرد اقتصادی سبب شود اما توسعه اقتصاد در حوزه فرهنگ و هنر خود مقوله ای دیگری است که می تواند به رونق فعالیت های فرهنگی و هنری بینجامد . شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه و سعی در رهایی از وابستگی نفت ضرورت نگاه ویژه به اقتصاد هنر را برای ما آشکار می کند . صنایع دستی و هنرهای تزیینی ایران که جزو کشورهای برتر دنیا قرار دارد اما در زمینه اقتصاد هنر هنوز نتوانسته ایم به بلوغ چشمگیری دست پیدا کنیم ، شاید به دلیل عدم شناخت و دانش لازم و نبود برنامه مورد نیاز بوده است .

🔴در شهرستان گناباداز دیر باز صنایع دستی و هنرهای سنتی فراوانی رایج بوده است . بعضی از این هنرها به باد فراموشی سپرده شده و یا هم اکنون برای زنده بودن تنها دست و پایی زده و خود را سر پا نگاه داشته اند. بی شک نگاه فنی و کارشناسانه ، برنامه ریزی ، جذب بخش خصوص ، برپایی نمایشگاههای داخلی و زمینه تجاری سازی و صادرات اگر چه جزو ضروریات است اما به نظر می رسد که این راه جز به همکاری هنرمندان و اهل خبره میسر نمی باشد.

🔴کیفی بخشی تولیدات ، برنامه ریزی دقیق تولید ، کسب دانش های فنی و هنری لازم و شناخت روشهای نوین ، شناخت ذائقه بازار از جمله اولین عواملی است که هنرمندان و تولیدکنندگان آثار هنری باید بدان بیندیشند. پر واضح است که آغاز حرکت باید از درون کارگاه های هنر آغاز شود.

🔴در سالهای اخیر تعدادی از صنایع دستی قدیم شهرستان گناباد احیا گردیده است. در حال حاضر هنرهایی چون : سفالگری ، گلیم بافی ، نمد مالی ، پارچه بافی ،معرق ، کاشی کاری، سوخت نگارین، تولیدات چوبی، تابلو فرش از مهمترین هنرهایی است که در این شهرستان رایج است . در میان هنرهای نوین : سینما ، تأتر ، موسیقی ، خوشنویسی ، نقاشی و نگارگری و ادبیات رشد چشمگیری داشته و به عنوان عوامل خلق ثروت میتوان به آن نگاه کرد.

🔴در میان رشته های متنوع صنایع دستی و سنتی می توان چند رشته را به جوانان علاقمند جهت آموزش و اشتغال معرفی نمود . استاد کار هر یک از این رشته ها به عنوان کارآفرین میتواند کارگاه ایجاد و زمینه اشتغال افراد را فراهم آورد.

🔴از جمله پیشنهادی که می توان ارائه نمود عبارتند از :
۱- خاتم کاری
۲ – طلاسازی
۳ – کاغذ سازی
۴ – آینه کاری
۵- ساخت وسایل تزیینی از سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی
۶ – معرق روی شیشه
۷ – قلمزنی

جوانان علاقمند در هر یک از رشته های فوق با گذراندن دوره های مهارتی به راحتی می توانند این هنر را در شهرستان توسعه دهند . نقش هنرستانهای فنی و کار و دانش و سازمان فنی و حرفه ای را در این زمینه نباید نادیده گرفت .
مهدوی

عصر گناباد
@asregonabad97
وب سایت
http://asregonabad.ir

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *