مطالب مهم تدریس متخصصین کشت زعفران در شهرستان گناباد

امتیاز به این post

آخرین یافته های تحقیقاتی در مورد زعفران با همت اداره آموزش ترویج و مراکز جهاد کشاورزی شهرستان گناباد به کشاورزان آموزش داده شد/

به گزارش پایگاه خبری عصر گناباد

در این کارگاه آموزشی که در محل ایستگاه تحقیقات زعفران و گیاهان دارویی برگزار شد.
دکتر ذبیحی شهری در مورد تغذیه گیاه زعفران در قسمتی از تدریس خود گفت:
متاسفانه به دلیل اینکه زعفرانکار آن، آزمایش خاک انجام نمی‌دهند مصرف کود در زعفران هم زیاد است و هم نا متعادل،
توصیه کود را کود فروش انجام می دهد به جای اینکه این توصیه توسط کارشناس و براساس آزمایش خاک توصیه شود.
در حالیکه اگر به صورت متعادل و براساس آزمون خاک، کود استفاده کنیم هم عمر، هم کشت، وهم عملکرد وهم هزینه ها پایین می آید.

دکتر رضائیان در قسمتی از تدریسش گفت:
باید سعی شود از پیاز درشت برای کشت استفاده شود.
برای تهیه زمین هم کاری انجام شود که هوا دهی در خاک به خوبی انجام شود از قبیل شخم سبک و سعی در استفاده از چهار شاخ،
مدیریت تغذیه گیاه زعفران باید با استفاده از آزمایش نمونه خاک و گیاه و آب استفاده شود.
دادن مواد غذایی لازم در مواقع ضروری، و تعیین نوع کود از اهم واجبات در کشت زعفران است.

دکتر توکلی در قسمتی از تدریس خود در این کارگاه گفت:
درجه بندی کردن پیاز در موقع کشت ضروری است استفاده از پیازهای با وزن بیش از ۱۰ گرم توصیه میشود حداقل فاصله بین برداشت پیاز و کاشت مجدد آن باید رعایت شود و در زمان کوتاهی پیاز کشت گردد.
و ضدعفونی پیازها بر علیه بیماری ها و باکتری و کنه باید انجام شود. پیاز زعفران را به صورت ترکن استفاده نکنید.
در صورت ضرورت نگهداری گل در فصل برداشت می توان در درجه حرارت بین ۰ تا ۲ درجه سانتی گراد با ضخامت انباشتگی ۱۰ سانتیمتر گل را برای مدت بیشتری نگهداری کرد.
عمق مناسب کاشت به میزان ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر با توجه به منطقه گناباد پیشنهاد می شود.

دکتر کریمی در تدریس خود به این نکات تاکید کرد وگفت:
در جا به جایی پیاز زعفران دقت کافی به عمل آید. پیاز باید ظاهری سالم و بدون آلودگی باشد.
حتی الامکان از انتقال پیاز ها از سایر شهرهای استان که آلودگی به بیماری‌ها در آنها محرز شده است جداً خودداری کنید.
از مصرف بی‌رویه کودهای که باعث اسیدی شدن خاک اطراف ریشه گیاه زعفران می شوند خودداری کنید
به هیچ وجه آبیاری تابستانه انجام ندهید و اجتناب کنید
حتی المقدور خاک گیری اطراف پیاز زعفران بدون ایجاد زخم بر روی پیاز صورت پذیرد

عصر گناباد
@asregonabad97
وب سایت
http://asregonabad.ir

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *