گناباد مستحق توجه ویژه مسئولان
از اول فروردین تاکنون مبلغ ۲۹ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان به کشاورزان گناباد خسارت وارد شده است/
به گزارش پایگاه خبری عصر گناباد
حسین زاده مدیر جهاد کشاورزی گناباد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری عصر گناباد گفت:
از ابتدای امسال تا ۲۴ فروردین مبلغ ۱۴ میلیارد و یکصد و ۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان خسارت به کشاورزان وارد شده بود که در روز ۲۴ فروردین بر اثر بارش تگرگ خسارات تا دو برابر افزایش یافت یعنی در همین روز مبلغ ۱۵ میلیارد و ۵۵۹ میلیون تومان خسارت در سه بخش باغات، منابع آبی و زراعت وارد شد.
وی افزود:
در بخش منابع آبی در همین روز مبلغ سیصد و شصت و سه میلیون و پانصد هزار تومان،
و در بخش محصولات باغی در همین روز مبلغ ۱۰ میلیارد و ۳۴۹ میلیون تومان، و در بخش زراعت در همین روز مبلغ ۴ میلیارد و ۸۴۰ و ۷ میلیون تومان خسارت به کشاورزان شهرستان گناباد وارد شد.
مجموعا تا این تاریخ جمع کل خسارت وارد شده به بخش کشاورزی شهرستان گناباد از ابتدای امسال، ۲۹ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان برآورد شده است
وی تصریح کرد:
جهاد کشاورزی شهرستان گناباد بلافاصله بازدیدهای لازم را از محل های خسارت دیده انجام و خسارتهای وارده را برآورد و گزارش مفصلی به ستاد بحران شهرستان و همچنین به مدیریت جهاد کشاورزی استان ارسال شد
و خوشبختانه پیگیریهای داشتیم که در همین مدت توانستیم برای قنات گیسور مبلغ یکصد میلیون تومان تخصیص اعتبار داشته باشیم و مابقی هم در دست پیگیری است
با مالکین قنوات صحبتی داشتیم و توصیه شده است که محل های آسیب پذیر را شناسایی و اقدامات لازم انجام شود که همین الان کار را شروع کنند و بندش ها را بازگشایی نمایند تا خسارت بیشتری وارد نشود سعی شود نقاط خسارتدیده را مستحکم سازی و بند سارهای مسیر سیل و قنوات و همچنین بازدید از نقاط آسیب پذیر را در دستور کار قرار دهند و حتماً از کارشناسان بخش استفاده کنند.
وی در پایان اشاره کرد:
در بخش تولیدات گیاهی توصیه های مهمی برای کشاورزان با توجه به وضعیت آب و هوایی فعلی داریم.
پیشنهاد می کنیم باغاتی که در اثر تگرگ خسارت دیده اند کشاورزان و باغداران نسبت به تغذیه و محلول پاشی جهت برگشت حداکثری سطح برگ با نظر کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی اقدام نماید.
و با توجه به اینکه در این شرایط آب و هوایی رطوبت هوا بالاست و شرایط برای بیماریهای چون سفیدک سطحی انگور و سایر بیماری ها مثل زنگ زرد گندم مهیا است.
بنابراین حتماً مزارع و باغات خود را سمپاشی و حتماً علیه سفیدک سطحی انگور اقدامات لازم را انجام دهند.
و برای سایر بیماری ها ی درختان با کارشناسان مدیریت هماهنگی داشته باشد.
توصیه هم به باغداران پسته داریم که چون زمان مبارزه شیمیایی علیه پروانه چوبخوار پسته (کرمانیا) هست در صورت آلودگی بالای درختان حتماً باغداران بایستی با محلول شیمیایی سم پاشی مورد نظر را انجام دهند.
و با توجه به اینکه فصل گرد افشانی پسته هم اکنون می باشد حتماً در مورد پسته از گرده افشانی دستی استفاده شود.
عصر گناباد
@asregonabad97
وب سایت
http://asregonabad.ir
@paigahkabarasre
https://eitaa.com/gonabad97