سوزاندن مزارع موجب مرگ تدریجی خاک…
کشاورزان عزیز توجه داشته باشند که سوزاندن مزارع موجب مرگ تدریجی خاک و آلودگی هوا میشود!!!!
مزارع خود را پس از برداشت به آتش نکشید. سوزاندن آثار به جا مانده مزارع پس از #برداشت محصول، سنت نادرستی است که هنوز در بین برخی کشاورزان مرسوم است؛ سنتی که این روزها و با پایان فصل برداشت، بسیاری از مزارع کشور را به آتش میسپارد و علاوه بر آسیب رساندن به خاک و آلوده کردن هوا، احتمال گسترش آتش به دیگر نقاط از جمله مراتع و جنگلها را افزایش میدهد.
سریع و ارزان بودن، آمادهسازی راحت برای کشت بعدی، از بین بردن علفهای هرز مزارع و #آفات گیاهی و از بین بردن باقیمانده که موجب نامنظم سبز شدن در کشتهای ردیفی میشود، از جمله اهداف کشاورزان برای انجام این کار عنوان میشود.
این کار برای خاک ضررهای فراوانی دارد با توجه به اینکه مزرعه #اکوسیستمی طبیعی است و موجودات زنده ذرهبینی مانند #قارچها و #کرمها که موجب تولید مواد مغذی برای خاک کشاورزی میشوند در آن وجود دارد، #آتش_زدن بقایای محصولات، موجب نابودی این #میکروارگانیسمها و در نتیجه کاهش مواد مغذی خاک میشود.
بالا رفتن گاز و اثر #گلخانهای را دیگر مشکل این کار همچنین افزایش میزان گرمایش و میزان دیاکسیدکربن سطح کره زمین یکی از مشکلات اساسی بشر است و این آتشسوزیها میتواند از عوامل اصلی این گرمایش و تغییر وضع آب و هوایی منطقه باشد.
از بین رفتن گونههای گیاهی ارزشمند و کهنسال و #تنوع_زیستی را از دیگر آسیبهای این کار است و با روشن شدن آتش در هوای گرم و خشک این زمان از سال، همه چیز از گیاهان و #علفهای_هرز گرفته تا گونههای نادر گیاهی و درختان حاشیه مزارع خواهد سوخت و گونههای حیوانی موجود در مزارع و جویبارهای خشک کنار مزارع نمیتوانند از این شعلهها در امان بمانند.
آلودگی هوا و افزایش گرد وغبار و بیماریهای تنفسی و تصادفات از دیگر پیامدهای این کار است، خاطرنشان میکند: دود ناشی از سوزاندن مزارع حاشیه جادهها موجب مشکلاتی همچون کاهش شدید دید رانندگان شده و موجب تصادفات مرگباری میشود، همچنین بالا رفتن بیماریهای تنفسی در اطراف کشتزارهایی که در آتش میسوزند، از دیگر پیامدهای این روش است.
سختتر شدن خاک بر اثر گرما و ایجاد «سله» که مانع جوانه زدن بذرها و استقرار بوتهها و گسترش ریشه میشود، از دیگر معایب این کار است که در نتیجه آن، خاک در معرض فرسایش آب و هوا قرار میگیرد و با از بین رفتن لایههای خاک زنده، زمین قدرت حاصلخیزی و تولید محصول را از دست میدهد.
با کاهش #مواد_آلی، گیاهان زراعی تحمل خود را در برابر آفات، بیماریها، خشکی، گرما و سرما از دست می دهند.
✍وحید محمدزاده کاخکی
مرکز جهاد کشاورزی زیبد
عصر گناباد
@asregonabad97
وب سایت
http://asregonabad.ir
@paigahkabarasre
https://eitaa.com/gonabad97