از روستای استاد بیشتر بدانیم…
✅ روستای استاد را بشناسیم!
✍سرزمینی باقدمتی فرارتر از یک قرن در جنوب شرقی گناباد که از دهستان های بخش کاخک است و در دل خود یادگار قرون واعصاری را دارد که مردمانش از دل سنگ های سخت به روشنی آب رسیده اند و رنج زندگی را با تفاهم ویکدلی بر خود هموار نموده اند و جوانان دیروز وامروزش در #والیبال و فوتسال زبانزد و شهره شهر خویش والبته استان شده اند.
🔷استاد خارج از مناظر طبیعی کهن و طبیعت بکر و پیوستگی کوه و دشت هایش مردمانی #خردمند و نوع دوست دارد.
بی شک یکی از عوامل توسعه،فرهنگ است و زمینه های فرهنگی یک قوم همیشه عامل رشد آنان در حوزه های مختلف بوده است.چه اگر فرهنگ و خوی دیگر دوستی در بین مردم وجود نداشته باشد شاهد انواع نزاع ها و بزه های اجتماعی خواهیم بود.
📚دراستاد اندیشه های پیشرفت در علم دوستی جاخوش کرده است و تمام اهتمام مردمش در آن بوده است تا حتی همان کشاورز یا دامدار از ادبیات و شعرکهن ،سینه ی خود را معطر گرداند و اولاد خویش را در مسیر دانش آموختگی روانه کند هرچند که خود، تنهاشود .
در این روستا ،سنت کاریابی بر محور شغل پدر خیلی کم به چشم می خورد و نسل جوان آن با فتح قلل دانش توانسته اند #ردای زربفت علم را برقامت خود بپوشانند و در اقصی نقاط کشور منشا خدمات ارزشمندی به میهنشان شوند.
بنابراین ،می توان گفت جامعه ی بیکار در استادبطور قطع بسیار بسیار اندک است و تمام باشندگان و کوچندگان این سرزمین دیرین،هریک دستی بر #اشتغال و بهبودی ایران عزیز دارند.
✳️لذا همان طور که در بدو ورود به استاد،تابلو (آهسته ! استاد)وجود دارد باید در مواجه با این سامان قدری قلم را با وسواس# مطالعاتی به حرکت در آورد .
🔷استاد چه در گذشته و چه در زمان حال،فرزندان خود را در برابر مهاجمان خارجی و مزدوران استکبار بزرگ به میدان فرستاده که حاصل آن #شهدایی جاودان هستند که نامشان بر تارک این روستا و شهرستان می درخشد.
بدون تردید آشنایی با یکایک روستاهای گناباد وبجستان سبب #تلطیف روح و دمیده شدن اکسیژن غرور در ریه ها می شود.
برای شناخت بیشتر از این روستا ،علاقه مندان را به مطالعه کتاب “سرزمین استاد”نوشته دکتر حسین حیدری دعوت می نماییم.
حسین ثقفی
عصر گناباد
@asregonabad97
وب سایت
http://asregonabad.ir
@paigahkabarasre
https://eitaa.com/gonabad97