فنجان، ساعت ابی

امتیاز به این post

#ساعت_آبی / #پنگان

▫️ در روزگاران قدیم، کشاورزان ایرانی، آب لازم برای زمین های کشاورزی را از طریق رودخانه ها یا قنات ها تامین می کردند.

مردم روستا یک نفر را مسئول تقسیم مساوی آب بین زمین های کشاورزی می‌کردند، که به او #میرآب می گفتند

« همه به میرآب ها و عدالت آنها اعتماد داشتند»

🔹 میرآب ها از یک ساعت آبی قدیمی به نام پنگان (همان فنجان یا کاسه فلزی) استفاده می کردند.

میراب، پنگان را روی تشت آب میگذارد و صبر می‌کند تا پنگان آرام آرام پر از آب شود و در تشت غرق شود.

▫️ هر بار غرق شدن پنگان نشان دهنده گذر زمان مشخصی است.

با هر بار غرق شدن پنگان، میرآب یک سنگ کنار خود قرار می دهد. او پنگان را از آب خالی می کند و دوباره روی تشت می گذارد.

میزان سهم هر زمین کشاورزی را تعداد سنگ ها مشخص می کند.

در دفتر میرآب سهم آب همه افراد ثبت شده است. مثلا ممکن است هر نفر پنج سنگ سهم داشت.

🔸 پنگان چطور غرق می شود؟
سوراخ کوچک در پنگان باعث می شود آب آهسته وارد آن شود. ممکن است غرق شدن یک پنگان، ۱۵ یا ۲۰دقیقه طول بکشد.
🌐 روستاپژوهی
عصر گناباد
@asregonabad97
وب سایت
http://asregonabad.ir
@paigahkabarasre
https://eitaa.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *