هجـوم طوفان های شن…

امتیاز به این post

شهرستان گناباد با مساحت بالغ بر ۵۷۰ هزار هکتار به دلیل قرارگیری در منطقه گرم و خشک و بیابانی، از دیرباز در معرض هجوم طوفانهای شن قرار داشته است. به دلیل مشکلات ناشی از بیابانزایی ،از دهه چهل اقدامات مقابله با این پدیده شوم از قبیل تثبیت شنهای روان ، با ایجاد اولین ایستگاه بیابانزدایی در قوژد گناباد و در منطقه عمرانی آغاز گردید. پس از آن به تناسب تخصیص اعتبارات، پروژه های مختلف در بخش بیابان ،مطالعه و اجرا شده است، که سطح احیا شده تاکنون بالغ بر ۶۰ هزار هکتار می باشد.
میزان ۲۲۷۰۹۸ هکتار از اراضی شهرستان گناباد در زمره اراضی تحت تاثیر فرسایش بادی و ۱۲۷۳۱۳ هکتار نیز کانونهای بحرانی فرسایش بادی می باشد ،که ۶۲٫۵% کل سطح شهرستان را شامل میشود.
خسارات وارده بر منابع زیست انسانی(مسکونی ،بهداشت ،کشاورزی و…) ،تاسیسات ، خطوط مواصلاتی، شبکه های آبیاری و منابع زیست محیطی(مراتع ،جنگلها، خاک و…) ، طبق مطالعات انجام شده در سال ۱۳۹۸ ، بالغ بر ۱۳۳۲۷۰ میلیون ریال برآورد و اعلام گردیده است.
به دلیل اهمیت این مسئله و پیرو فرامین مقام معظم رهبری و دولت محترم ،برای اولین بار حدود ۲۰ میلیارد ریال اعتبار جهت اجرای پروژه های بیابانزدایی و تثبیت شنهای روان به این شهرستان اختصاص یافته که با مشارکت مردم و اتخاذ روشهای نوین مبتنی بر دانش بومی، ۱۰ پروژه با اعتباری معادل ۲۰ میلیارد ریال به شرح زیر مطالعه و اجرا شده است که مهمترین آنها عبارتند از :
_ جمع آوری بذر و تولید نهال گلدانی و ریشه لخت ساز گار به مناطق خشک و بیابانی وبومی، جهت اجرای پروژه های بیابانزدایی در شهرستانهای بیابانی استان خراسان رضوی(۶۲۰هزار اصله نهال در ایستگاه قوژد)
_ نهالکاری توأم با آبیاری در سطح ۲۸۰ هکتار (منطقه عمرانی و نوده پشنگ)
_ مدیریت و کنترل رواناب در سطح ۴۵۰ هکتار (منطقه گیسور)
_ احداث تله رسوبگیر به طول ۱۵ کیلومتر (منطقه نوده پشنگ)
_ احداث بادشکن غیر زنده به طول ۵ کیلومتر (منطقه عمرانی)
_ مدیریت جنگلهای دست کاشت مناطق بیابانی (عرصه های تاغزار دست کاشت شهرستان گناباد)

عصر گناباد
@asregonabad97
وب سایت
http://asregonabad.ir
@paigahkabarasre
https://eitaa.com/gonabad97

play-sharp-fill

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *